Založenie s.r.o. a byrokracia na Slovensku
Čaute makáči, chystám sa prejsť zo živnosti na s.r.o-čku, lebo už mi tie odvody prerastajú cez hlavu. Chcel som si to naklikať sám cez portál slovensko.sk, ale úprimne, po pol hodine som to vzdal. Tie formuláre sú ako za trest, vôbec netuším, ako správne sformulovať predmety podnikania, aby mi to obchodný register nehodil na hlavu. Máte nejaký overený kontakt na niekoho, kto to vybaví komplet na kľúč a hlavne rýchlo? Nechcem stráviť polovicu leta behaním po úradoch a riešením nejakých chýb v podaniach. Ak máte aj info o cenách, budem vďačný!

Vitaj v klube, ja som sa o to pokúšal pred dvoma rokmi a dopadlo to tak, že mi trikrát vrátili návrh kvôli úplným drobnostiam. Potom som si povedal, že môj čas je drahší a nechal som to na advokátsku kanceláriu. Pozri si stránku https://pravnikov-sk.com/ venujú sa okrem iného aj obchodnému právu a zakladaniu firiem. Celé to prebehlo online, len som im poslal splnomocnenie a o nič som sa nestaral. Dokonca mi poradili aj ohľadom sídla firmy a zápisu konečných užívateľov výhod, čo je teraz povinné. Je to oveľa pohodlnejšie, ako sa snažiť pochopiť ten náš štátny systém, ktorý zjavne programoval niekto za trest.